„Gogu Orlando – O poziție politică“

„Gogu Orlando – O poziție politică”, debutul scriitoricesc al lui Silviu Ștefan Molnar, este o carte care încearcă să îmbine vechiul stil al speciei literare pamflet cu modul de redactare propriu Facebook-ului. „Gogu Orlando – O poziție politică” se vrea a fi primul titlu dintr-o colecție mai largă numită „facebook 2 book” și, într-o anumită măsură, se vrea un suplinitor al smartphone-ului.

În introducerea cărții, autorul mărturisește că „…s-a dorit să fie o carte de vacanță sau o cărțulie de citit atunci când nu îți merge „netul”, când armătura din pereții toaletei fac imposibilă penetrarea semnalului „wi-fi” și, totuși, constipat fiind, trebuie să îți ocupi cu ceva mintea, pentru că plăcile de faianță le-ai numărat de mult, le știi ordinea, ciobiturile și aproape că te-ai împrietenit cu ele. S-a dorit să fie o carte de citit în tren, în tramvai, în stația lui 331 sau 1 barat. În fine, s-a dorit să fie o cărțulie care să îți ocupe acele momente în care ești indisponibilizat de viață, într-o bulă de plictiseală.”

Subiectele pamfletelor sunt inspirate de viața politică românească, de actualitate, de momentul prezent chiar, iar personajele sunt ridiculizate pentru gesturi, fapte, vorbe ori apucături ce ies din cadrul politicii ori al dialogului normal.

Autorul, Silviu Ștefan Molnar, constănțean, este de peste 10 ani asistent acreditat al Parlamentului European, a lucrat mulți ani în presa românească și, în prezent, este editorialist al ziarului Telegraf.

Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu spune despre această carte că „Prezenta culegere de texte, apărute inițial pe Facebook, poate fi socotită un adevărat carnet de procese-verbale, în care sancțiunile aplicate contravenienților sunt pe deplin meritate. Și, pe deasupra, pline de haz. Iar cei ce se regăsesc în paginile cărții şi se supără, ori sunt total lipsiți de simțul umorului, ori îi sufocă adevărul privit prin ochii cetățeanului simplu. Pe numele său Ion, Maria, Ștefan, Gabi, Silviu sau, de ce nu, Gogu…”

Lansarea cărții la Constanța are loc vineri, 22 februarie a.c., începând cu ora 17, la librăria Dorian Gray (bd. Ferdinand, nr. 24).

Acceseaza AICI articolul, pe platforma online a ziarului Telegraf.